Zoeken

Advocaten in cassatie tegen besluit normalisatie Israël

2 januari 2021 - 20:40 - Marokko

©

Een groep advocaten is in cassatie gegaan tegen het besluit van de Marokkaanse staat. Zij willen dat de normalisatie tussen Marokko en Israël wordt teruggedraaid.

Afgelopen maandag dienden de advocaten bij de rechtbank van cassatie een verzoek in om het besluit van de Marokkaanse overheid terug te draaien. Zij zijn het niet eens met het besluit om de politieke, diplomatieke, economische en toeristische banden met Israël weer te normaliseren.

Drie advocaten zijn namens de nationale orde van advocaten en collega-advocaat Khalid Soufiani in hoger beroep gegaan. Andere advocaten die hieraan meewerkten zijn Abderrahmane Ben Amrou, Abderrahim El Jamii en Abderrahim Benbaraka.

De advocaten hebben een verzoek ingediend om de overeenkomst die met Israël is gesloten teniet te doen. Volgens hen zijn de overeenkomsten in strijd met de Marokkaanse publieke orde, Marokkaans grondwet, de richtlijnen van de Verenigde Naties, de akkoorden van Wenen, de internationale mensenrechten en de internationale verklaringen van Mensenrechten.

Cassatie is de vernietiging van een beslissing door het hoogste rechtsprekend orgaan van het land.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team