Zoeken

Advocaat Omar Souidi getuigt voor het eerst over zwaar auto-ongeluk

10 mei 2023 - 09:00 - Wereld

©

De Antwerpse strafpleiter Omar Souidi vertelde in het tv-programma ‘De tafel van vier’, voor het eerst over zijn zware auto-ongeluk. Hij ontkent dat hij onder invloed was van verdovende middelen, maar bekent dat hij wel zelf achter het stuur zat. Hij zou zichzelf overschat hebben door te denken dat de situatie onder controle was, maar hij is in slaap gevallen.

De 38-jarige strafpleiter Omar Souidi raakte in de nacht van 10 op 11 maart betrokken bij een zwaar ongeval in Schilde. Hij kwam in het vizier van de politie en het gerecht omdat het niet duidelijk was wie er achter het stuur zat. Was dat Souidi zelf of zijn vrouw Charlotte? Ook over de vraag of hij nuchter in de auto was gestapt werd veel gespeculeerd.

Lees ook: Antwerpse advocaat Omar Souidi ontsnapt aan gigantische claim na vluchtmisdrijf

De advocaat en mediafiguur gaf maandagavond in De tafel van vier op Play4, voor het eerst een verklaring voor het zware ongeval dat hij in maart veroorzaakte. "Ik nam te veel hooi op mijn vork. Drie zaken runnen. Een podcast maken voor het goede doel. Ik dacht dat ik het allemaal onder controle had, maar ik ben die dag in slaap gevallen achter het stuur", aldus Souidi. Hij vertelde dat hij een aantal minuten na het ongeval zelf de noodcentrale heeft verwittigd en dat hij zichzelf tegenover politie en verzekering heeft geïdentificeerd als de chauffeur.

Lees ook: Nasim (3) uit Breda doodgereden, dader pleegt vluchtmisdrijf

Ook via zijn advocaat, Frédéric Thiebaut, liet Souidi een tijdje geleden weten dat hijzelf achter het stuur zat en niet zijn vrouw. De raadsheer benadrukte dat zijn cliënt niet onder invloed was van drank of drugs, maar omwille van de verstreken tijd valt dat niet meer te controleren. Maandag zij Souidi dat hij gewoon enorm moe was die dag. Later zal een rechter oordelen of er sprake was van vluchtmisdrijf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team