Zoeken

Antwerpse advocaat Omar Souidi ontsnapt aan gigantische claim na vluchtmisdrijf

22 april 2023 - 20:00 - Wereld

©

De bekende Antwerpse advocaat Omar Souidi reed op 11 maart in Schilde met zijn auto in op twee geparkeerde auto’s en ging er daarna vandoor. Hij riskeert daarvoor vervolgd te worden, maar ontsnapt wel aan een gigantische schadeclaim van zijn verzekeraar.

Frédéric Thiebaut, de advocaat van Souidi, zegt dat zijn cliënt die nacht niet onder invloed was van alcohol of andere substanties. Maar vanwege het vluchtmisdrijf heeft de politie dit niet kunnen vaststellen. Zo’n 25 minuten na de crash verscheen zijn echtgenote Charlotte Callebaut ter plaatse en verklaarde dat zij achter het stuur van de wagen had gezeten. De lokale politie vond dit ongeloofwaardig, maar kon de zaak niet meteen ophelderen. De agenten bleven bij het huis van Souidi voor een gesloten deur staan, schrijft Het Nieuwsblad.

Lees ook: Marokkaan opgepakt na achtervolging met 200 km/uur in Nederland

Advocaat Omar Souidi heeft toegegeven dat hij een vluchtmisdrijf pleegde en riskeert daarvoor een veroordeling, met een mogelijk rijverbod, een eventuele gevangenisstraf van vijftien dagen tot zes maanden en boetes die kunnen oplopen van 1600 tot 16.000 euro. Hij ontsnapt aan de schadeclaim, die tot honderdduizenden euro’s zou kunnen oplopen, omdat er geen vaststelling is van de politie.

Lees ook: Tanger: daders opzettelijke aanrijding opgepakt dankzij video op internet

Peter Wiels van Assuralia, de belangenvereniging van de verzekeringssector, legt uit dat verzekeringsmaatschappijen eigenlijk machteloos zijn in gevallen waarin autobestuurders een vluchtmisdrijf plegen en de politiediensten daardoor geen vaststellingen kunnen doen. "Of vluchtmisdrijf plegen loont, zal u mij niet horen zeggen. Ik kan alleen uitleggen dat een vluchtmisdrijf voor een verzekeringsmaatschappij geen grond is om uitbetaalde schadevergoedingen te gaan terugvorderen", aldus Peter Wiels.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team