Zoeken

Antwerpse advocaat Omar Souidi veroordeeld na vluchtmisdrijf

26 januari 2024 - 08:00 - Wereld

©

De Antwerpse politierechter heeft advocaat Omar Souidi veroordeeld tot een rijverbod van 3,5 maand en een boete van 2000 euro wegens vluchtmisdrijf en schade veroorzaakt door een verkeersongeval.

De feiten vonden plaats op 11 maart 2023, toen Souidi met zijn Range Rover tegen twee geparkeerde auto’s botste. Het ongeval, dat zich in de vroege ochtenduren afspeelde, veroorzaakte grote ravage. Na de botsing, waarbij Souidi’s wagen een lantaarnpaal omverreed en midden op de straat tot stilstand kwam, verliet de advocaat de plaats van het ongeval. Zijn vrouw beweerde later bij de politie dat zij de bestuurder was, maar dit bleek niet waar te zijn.

Lees ook: Antwerpse advocaat Omar Souidi ontsnapt aan gigantische claim na vluchtmisdrijf

De politie bezocht tweemaal de woning van Omar Souidi, zonder hem aan te treffen. Pas enkele dagen later meldde de advocaat zich bij de politie om een verklaring af te leggen. Het Openbaar Ministerie eiste een rijverbod van anderhalve maand en een boete van 2000 euro voor de veroorzaakte schade, overdreven snelheid en vluchtmisdrijf.

Lees ook: Antwerpse advocaat Omar Souidi vervolgd na vluchtmisdrijf

De politierechter oordeelde uiteindelijk strenger dan de eis van het Openbaar Ministerie, door Souidi te veroordelen tot een rijverbod van drie maanden en vijftien dagen, waarvan een maand voorwaardelijk, en een totale boete van 2000 euro. Bij de uitspraak was Omar Souidi niet aanwezig.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team