Zoeken

Adviseur Koning Mohammed VI, Mohamed Moâtassim, overleden

5 juni 2023 - 23:32 - Marokko

©

Mohamed Moâtassim, adviseur van Koning Mohammed VI, is op maandag 5 juni overleden na een lange ziekteperiode. Hij was 67 jaar oud.

Mohamed Moâtassim werd in 1956 geboren en voltooide zijn basis- en middelbaar onderwijs in Settat voordat hij in 1977 een Master in politieke wetenschappen behaalde aan de rechtenfaculteit van Rabat. Hij behaalde vervolgens diploma’s in politieke wetenschappen en internationale betrekkingen aan dezelfde faculteit, evenals een diploma van hogere studies van de rechtenfaculteit van Casablanca in 1983.

Lees ook: Ex-minister Mohamed El Ouafa overleden aan corona

In 1988 verdedigde Moâtassim een staatsproefschrift in politieke wetenschappen over "De traditionalistische evolutie van het Marokkaanse constitutionele recht".

Lees ook: Voormalig Marokkaanse minister Khalid Naciri overleden

Zijn politieke carrière begon in de regeringen die werden gevormd in november 1993 en juni 1994, waar hij de functie van onderminister belast met de betrekkingen met het parlement bekleedde. Op 25 februari 1995 werd hij tot hoofd van het koninklijke kabinet benoemd en vier jaar later tot adviseur van de Koning.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team