Zoeken

Ex-minister Mohamed El Ouafa overleden aan corona

28 december 2020 - 09:00 - Marokko

©

Mohamed El Ouafa, voormalige Marokkaanse minister van Onderwijs, is zondag op 72-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Volgens de familie van de voormalige bewindsman lag hij al enige tijd in het Sjeik Zayed ziekenhuis in Rabat. Zijn gezondheid was na zijn besmetting met het coronavirus snel achteruit gegaan.

Mohamed El Ouafa werd in 1948 in Ouazguita, in de provincie Al Haouz, geboren. Hij studeerde Economie aan de Mohammed V Universiteit van Rabat en behaalde een graduaat in economische wetenschappen aan de faculteit der rechten van Parijs en een postgraduaat aan het Instituut voor Economische en Sociale Ontwikkeling van de Universiteit van Parijs 1 Panthéon-Sorbonne.

De politicus was lid van het uitvoerend comité van de Istiqlal partij. Hij was ambassadeur van Marokko in India en Nepal (2000-2004), in Iran en Tadzjikistan (2006-2009) en in Brazilië, Paraguay en Suriname (2009-2011). Hij werd door Koning Mohammed VI tot minister van Onderwijs en later tot onderminister belast met Algemene zaken benoemd in de regeringen van Abdelilah Benkirane. Hij was ook voorzitter van de gemeenteraad van Marrakech tussen 1983 en 1992.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team