Zoeken

Aanslag Marrakech: Adil El Atmani riskeert doodstraf

24 oktober 2011 - 11:00 - Marokko

©

De procureur-generaal bij het Hof van Beroep van Salé heeft donderdag de doodstraf gevraagd voor Adil El Atmani, vermeende hoofdauteur van de aanslag op de Argana café in Marrakech, en zijn medeplichtige Hakim Al Dah.

"De feiten zijn bewezen, de beschuldiging werd onderzocht en bewezen", zei procureur Khalid Kardodi, die vroeg om een maximumstraf tegen de zeven andere verdachten.

"De beschuldigden zijn allen doordrenkt met jihadistisch ideologie" aldus de procureur-generaal, die zegt dat de justitie over concrete bewijzen beschikt.

De volgende sessie zal worden besteed aan de argumentering van de verdediging op 27 oktober. Het vonnis valt mogelijk dezelfde dag.

Adil El Atmani zou een paar dagen na zijn aanhouding aan de onderzoekers gezegd hebben dat hij zijn misdaad zou herhalen, als de gelegenheid zich opnieuw voordeed. In augustus veranderde hij van strategie door zijn onschuld uit te roepen en te zeggen dat hij onder druk was gezet.

Op 28 april dit jaar had de ontploffing van twee bommen in de Argana Café op de wereldbekende Djemaa El Fna plein van Marrakech, zeventien mensen gedood.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team