Zoeken

Adil El Atmani vraagt aan Mohammed VI zijn doodstraf uit te voeren

23 maart 2013 - 16:00 - Marokko

©

Adil El Atmani heeft in een brief aan Koning Mohammed VI gevraagd zijn doodstraf te laten uitvoeren. El Atmani is de hoofdauteur van de aanslag op café Argana, op het Djemaa El Fna plein te Marrakech in 2011.

De terreurverdachte protesteert tegen de manier waarop hij wordt behandeld in de Moul El Bergui gevangenis nabij Safi, waar hij zijn straf uitzit. Hij vraagt te worden doodgeschoten.

Op die manier wil de man bovendien een einde maken aan de vele leugens over hem, zoals dat hij smartphones bezit waarmee hij vanuit de gevangenis nieuwe aanslagen voorbereidt.

Op zijn verzoek werd hij kort geleden ook naar een ziekenhuis in Safi gebracht, om er te worden onderzocht door een dokter.

Adil El Atmani was in maart 2012 ter dood veroordeeld, een straf dat in Marokko nog wordt uitgesproken maar niet meer is uitgevoerd sinds 1992.

Bij het begin van zijn proces had Adil El Atmani gezegd geen spijt te hebben van de aanslag waarbij 17 mensen om het leven kwamen. Een paar maanden later had hij gezworen nooit in Marrakech te zijn geweest en onder druk te hebben toegegeven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team