Zoeken

Adil El Atmani ontkent de aanslag van Marrakesh

22 augustus 2011 - 02:46 - Marokko

©

Adil El Atmani, vermoedelijke auteur van de aanslag op café Argana te Marrakesh, verscheen donderdag voor het Hof van Beroep van Salé verantwoordelijk voor terrorismezaken. Daar beweerde hij onschuldig te zijn en onder druk te zijn gezet door de politie om de aanslag toe te geven.

El Atmani leek die dag de zekerheid dat hij toonde tijdens de reconstructie van de aanslag, te hebben verloren en zag er bleek en vermagerd uit. Zijn medeplichtigen, allen op donderdag aanwezig, leken ook gedestabiliseerd. Zij beweren te zijn gemarteld in de gevangenis en zeggen niet te weten hoe ze bij deze zaak betrokken raakten.

Om te worden begrepen door de Franse rechterlijke delegatie aanwezig in de zaal heeft Adil El Atmani in het Engels gezegd: "I did not do something, I am innocent. Where are human rights, we are in Guantanamo and not in Morocco, real criminals are not here".

Twee mannen werden donderdag ook aangehouden, wat het aantal verdachten van de aanslag van Marrakesh tot negen doet stijgen. Allen zijn beschuldigd van "oprichting van een criminele bende met een collectief project om ernstige schade te berokkenen aan de openbare orde, moord met voorbedachte rade, bezit en vervaardigen van explosieven en lidmaatschap aan een verboden religieuze groep". De negen verdachten zullen opnieuw voor de rechter in Salé verschijnen op 22 september e.k..

Adil El Atmani, die aan onderzoekers vertelde dat hij niet zou aarzelen om zijn misdaad te herhalen, zegt vandaag de dag niets te maken te hebben met de aanslag op de Argana en claimt twee weken lang te zijn gemarteld om de misdaad toe te geven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team