Zoeken

Embargo op "Batgirl" van Adil El Arbi en Bilall Fallah

25 augustus 2022 - 17:40 - Cultuur

©

Regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah hebben wat meer inzicht gegeven in de redenen waarom filmlabel Warner beslist heeft om hun film "Batgirl" te schrappen. Met die strategische beslissing wilde het bedrijf met name geld besparen. Toch hoopt het teleurgestelde duo dat ze de film ooit nog mogen afwerken.

Begin augustus besloot filmlabel Warner om de film "Batgirl" van het Belgisch-Marokkaans regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah te schrappen. En dat zowel op streamingdienst HBO Max als in de bioscoop. "Warner heeft ons verteld dat het niet aan onze kunde ligt, of het talent van de actrice of de kwaliteit van de film", vertelt El Arbi aan de Franse website Skript. "Het ging om een strategische verandering, er was nieuw management dat geld wilde besparen." Warner had er op dat moment al een budget van 90 miljoen dollar in gepompt.

Lees ook: Veel steun voor Adil El Arbi en Bilall Fallah

De beslissing om de film niet uit te brengen veroorzaakte meteen een lawine aan steunreacties en er dook ook een hashtag op: #releasebatgirl. "Dat doet enorm deugd vertelt Fallah in Het Nieuwsblad. "Toen ik het nieuws net hoorde, was ik in shock. Ik wilde iets breken en zelfs huilen, maar de steun die we kregen, zelfs van bekende regisseurs als Edgar Wright en James Gunn, was hartverwarmend."

Lees ook: Adil en Bilall geschokt door besluit Warner Bros

Adil El Arbi en Billal Fallah hopen stiekem dat de film ooit toch nog zal verschijnen, al hangt dat enkel af van Warner Bros. Momenteel hebben ze zelfs geen toegang meer tot de beelden. "We hopen het, voor de cast en crew. We zijn zoals een kleine familie. Als het gelost wordt, hebben we er wel eerst nog veel werk aan. Zoals het nu is, kan het gewoon niet. Er zijn geen visuele effecten, we moeten nog scènes draaien", zegt El Arbi. "Dus als ze ons op een dag de middelen geven om de film af te werken, zoals we die willen, dan graag."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team