Zoeken

Adil en Bilall geschokt door besluit Warner Bros

5 augustus 2022 - 09:00 - Cultuur

©

De studio Warner Bros Discovery heeft de release van "Batgirl" geannuleerd, ook al was de film reeds in post-productie. Het Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah is geschokt door dit nieuws.

De speelfilm over Batgirl, de vrouwelijke tegenhanger van Batman, is geannuleerd. Regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah, de makers van Batgirl, vertelden woensdag dat ze "verbijsterd" waren door het besluit om de bijna voltooide superheldenfilm van 90 miljoen dollar niet uit te brengen. HBO heeft de film geproduceerd, maar de streamingsdienst werd vorig jaar overgenomen door Warner Bros en het bedrijf is sindsdien van koers veranderd, schrijft het AD.

Lees ook: Warner Bros schrapt ’Batgirl’ van Adil El Arbi en Bilall Fallah

Regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah hebben via Instagram uiting gegeven aan hun grote teleurstelling: "We zijn zeer triest en in shock door het nieuws. We kunnen het nog steeds niet geloven. Als regisseurs is het uiterst belangrijk dat ons werk getoond wordt aan het publiek. De film was nog lang niet klaar. Maar we hadden graag de kans gehad om de volledige film aan de wereld te tonen, zodat fans de afgewerkte versie konden omarmen. Misschien lukt dat wel, op een dag."

Lees ook: Adil en Bilall gingen door het vuur voor Ms. Marvel

"Als filmmakers is het essentieel dat ons werk aan het publiek wordt getoond, en ook al was de film nog lang niet af, we wilden dat fans over de hele wereld hem konden zien en begrijpen," voegen de twee Belgisch Marokkaanse regisseurs eraan toe. Veel van het post-productie werk was namelijk al voltooid. Ze sluiten hun post af met een dankwoord voor iedereen die aan het project mee heeft gewerkt. "We zijn zo dankbaar om deel uit te maken van dat team. Het was een droom om te werken met zulke fantastische acteurs."

Bladna.nl