Zoeken

Adil en Bilall gingen door het vuur voor Ms. Marvel

9 juni 2022 - 19:40 - Cultuur

©

Marvel maakte al 28 films en zes tv-series en eindelijk komt daar nu ook een islamitische superheldin in voor: Kamala Khan, beter bekend als Ms. Marvel. De Marokkaans Nederlandse regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah gingen door het vuur om aan de wieg te mogen staan van dit baanbrekend avontuur.

De première van Ms. Marvel introduceert de 16-jarige Pakistaans-Amerikaanse Kamala Khan die in Jersey City woont. In de Marvel Comics duikt ze voor het eerst op in 2014. Ms. Marvel brengt haar dagen door met het schrijven van Avengers fan-fictie, het aanbidden van Captain Marvel, het rondhangen met haar beste vriend Bruno en het managen van de verwachtingen van haar familie zoals elke tiener uit een migrantengezin. Haar dromen worden werkelijkheid als ze haar eigen krachten ontdekt. De introductie van Ms. Marvel is onmiddellijk succesvol, ook al is ze een buitenbeentje in het Marvel Cinematic Universe, waar er nog niet vaak tekeningen werden gemaakt van jonge moslimmeisjes met een kleurtje.

Lees ook: Adil en Bilall op première ’Ms. Marvel’ in creatie van Belgisch-Marokkaanse ontwerper

De Marokkaans-Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah vonden dat de verfilming van het verhaal van de eerste islamitische superheldin op hun was lijf geschreven. "Kamala deed ons denken aan hoe wij zelf als tiener waren, wij moesten als Belgische Marokkanen ook onze plaats zoeken", aldus Adil en Bilall. Ze zijn zich daarom ook bewust van de enorme impact die een moslimmeisje met superkrachten kan hebben op een hele generatie. Ze trokken naar Kevin Feige, de grote baas van Marvel Studio, die hen daadwerkelijk toegang gaf tot het fameuze Marvel Cinematic Universe: ze mogen de regie van de eerste en laatste aflevering van "Ms. Marvel" op zich nemen, worden betrokken bij de casting en zijn ook de executive producers van de hele reeks, schrijft VRT Nieuws.

Lees ook: Adil en Bilall verheugen zich op release ’Ms Marvel’ op 8 juni

"Ms. Marvel" werd inmiddels zeer goed onthaald op de Belgische avant-première, de eerste reacties zijn zeer enthousiast. En de tv-reeks is voor Ms. Marvel waarschijnlijk enkel nog maar het begin. Ze duikt vermoedelijk ook op in de film "The Marvels" die uitkomt in 2023 en wordt misschien wel één van de belangrijkste personages van het Marvel-universum. "Ms. Marvel" is vanaf vandaag te zien op Disney+.

Bladna.nl