Zoeken

Actrice Jamila El Haouni sleept ex-man voor de rechter

12 januari 2023 - 14:00 - Cultuur

©

Actrice Jamila El Haouni heeft een klacht ingediend tegen haar ex-man, acteur Amine Ennaji, en vraagt om de intrekking van zijn voogdijschap over hun 12-jarige zoon Safwane. Het proces is deze week van start gegaan voor de familierechter in Rabat.

Jamila El Haouni heeft besloten haar lot en dat van haar zoon in eigen hand te nemen. Na haar scheiding van acteur Amine Ennaji en na meerdere pogingen om met hem tot een akkoord te komen over de opvoeding van hun zoon, heeft de Marokkaanse actrice besloten een klacht in te dienen en de intrekking te vragen van de voogdij van de vader. Het proces is deze week van start gegaan bij de familierechtbank in Rabat.

Lees ook: Jamila El Haouni klaagt ex-man Amine Ennaji aan

In een interview met met het M24-programma "Avec Chéhrazade", vertelde El Haouni over haar ingewikkelde band met haar ex-man Amine Ennaji. Haar zoon Safwane, nu 12 jaar oud, is volgens haar het slachtoffer van veel onrecht. "In 8 jaar tijd heeft hij zijn vader maar twee keer gezien en heeft zijn vader twee keer alimentatiegeld betaald, de eerste keer was in 2017 en de tweede keer in 2022, en dat geld is niet eens overgeschreven. De procedure neemt ook gewoon veel tijd in beslag."

Omdat zij niet de wettelijke voogdij over haar zoon heeft, kan ze ook de grootste droom van Safwane niet realiseren. Hij wil namelijk graag profvoetballer worden. "Sinds zijn achtste staat mijn zoon ingeschreven bij een voetbalschool. Toen zijn school de leerlingen naar Barcelona stuurde voor een bezoek aan een club, was de toestemming van de vader als wettelijke voogd noodzakelijk om de reis te kunnen maken. Maar hij ging niet akkoord...", aldus El Haouni. Ook toen ze haar zoon in een internationale school wilde inschrijven hield hij dit tegen. "Ik was bereid alle kosten te betalen, maar zijn vader weigerde de overeenkomst te ondertekenen, onder het voorwendsel dat het een seculiere school is."

Lees ook: Ayem Nour beschuldigd van "ontvoering" zoontje in Marokko

In Marokko kan een moeder in drie gevallen een aanvraag indienen om de voogdij van de vader in te trekken: als de vader is overleden, als hij aan een geestesziekte lijdt of als hij afwezig is. El Haouni vraagt de voogdij aan omdat Amine Ennaji, "nooit betrokken is geweest bij de opvoeding van zijn zoon, hem niet kent omdat hij hem nooit ziet. Hij is afwezig". Voor de geldigheid van de juridische procedure moet dit door middel van twaalf getuigen bij een adoul vastgelegd worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team