Zoeken

De loopbaan van Hiba Abouk, de vrouw van Achraf Hakimi

6 maart 2023 - 15:00 - Cultuur

©

Hiba Abouk beëindigt mogelijk haar relatie met stervoetballer Achraf Hakimi, die vrijdag werd beschuldigd van verkrachting en in staat van beschuldiging werd gesteld. De geruchten over een scheiding zijn nog hardnekkiger geworden, sinds de zaak maandag uitbrak.

Het stel maakte hun relatie officieel in 2018 en trouwde in 2020, nadat hun eerste zoon, Amin, werd geboren. Hun tweede kind, Naim, werd in februari vorig jaar geboren. Geruchten over een crisis in de relatie van het koppel deden eerder dit jaar ook al de ronde, maar Hiba Abouk ontkende de informatie formeel en verzekerde dat alles in orde was tussen haar en haar man, Achraf Hakimi. Na het bekend worden de verkrachtingszaak tegen de PSG-verdediger, bevestigde de Libanees-Tunesische Spaanse actrice met haar acties de diepte van de crisis in haar huwelijk.

Lees ook: Hiba Abouk verwijdert foto’s met Achraf Hakimi op Instagram

Hiba Abouk vergezelde Achraf Hakimi niet naar het FIFA The Best-gala in Parijs, een paar uur nadat de krant Le Parisien het nieuws meldde over de opening van een verkrachtingsonderzoek tegen de Marokkaanse speler. Een paar dagen later verwijderde ze foto’s van hen samen op haar Instagram account, waardoor er nog maar een paar foto’s te zien zijn van minstens zes maanden geleden, zoals bijvoorbeeld de Vogue-cover van het koppel. Afgelopen zomer vertelde Hiba naar verluidt aan haar naasten dat het verschil in leeftijd en mentaliteit tussen haarzelf en haar man voor spanningen in hun relatie zorgde. De actrice wilde meer tijd doorbrengen met haar man en twee kinderen als gezin, terwijl de voetballer alleen geïnteresseerd was in uitgaan.

Na haar studie aan de Franse middelbare school besloot Hiba op 18-jarige leeftijd actrice te worden, wat niet goed werd onthaald door haar ouders. De jonge vrouw studeerde Arabische taalkunde en behaalde een diploma dramatische kunst aan de Koninklijke Hogeschool voor Dramatische Kunst (RESAD) in Madrid. Na verschillende opdrachten voor de reclamewereld en een moeilijk begin van haar carrière, brak ze door met haar rol in de serie "El Principe", die werd uitgezonden op Telecinco. "Toen ik foto’s stuurde in het begin zeiden ze dat ze een Spaans meisje wilden. Ik ben Spaans. Ze wilden iemand zonder accent. Ik heb geen accent. Je beseft dan hoe moeilijk het is om je weg te vinden", zegt de inmiddels beroemde actrice, die ook vloeiend Arabisch, Frans, Engels en Italiaans spreekt.

Lees ook: Achraf Hakimi zonder Hiba Abouk op The Best FIFA Football Awards

In een interview met het tijdschrift Yo Dona zei Hiba over haar rol in El Principe: "Ik had genoeg van het beeld van arme Arabische vrouwen, kijk eens hoe ze worden behandeld. Ik heb besloten om geen onderdanige vrouw te zijn en dat is zeer moeilijk." Abouk, die zeer privé is over haar persoonlijk leven, heeft verschillende romances gehad. Een daarvan was op een televisieset met de acteur Hugo Silva. Dat gebeurde tijdens de opnames van de serie "El corazón del océano", hoewel ze slechts een jaar samen waren. Daarna begon de actrice uit Madrid in 2014 een relatie met de flamencozanger Nani Cortés, en een jaar later met Curro Sánchez, een van de zonen van de gitarist Paco de Lucía, voordat ze drie jaar later haar relatie met Hakimi officieel maakte. Het stel heeft een leeftijdsverschil van 12 jaar (36 jaar en 24 jaar).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team