Zoeken

Marokkaan getuige van bijna dodelijke val vriend in Thailand

18 januari 2023 - 08:00 - Wereld

©

Een man van Marokkaanse afkomst werd getuige van de zware val van zijn Belgische reisgezel tijdens een bezoek aan de Ban Mor Paeng-waterval in Pai, in de noord-Thaise provincie Mae Hong Son. Volgens ter plaatse verzamelde informatie viel de Belgische toerist tijdens het maken van foto’s. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, en konden het slachtoffer redden.

Volgens de lokale krant Siam Rath trokken de Marokkaan en de Belg met een motorfiets naar de toeristische trekpleister. Toen de Belgische toerist dichtbij de waterval stond om foto’s te maken, gleed hij uit en viel. De toeristenpolitie, lokale agenten en hulpdiensten werden ter plaatse geroepen om het slachtoffer te helpen. De toerist werd vastgebonden op een brancard en naar het ziekenhuis van Pai gebracht, waar bleek dat zijn ruggengraat gebroken was.

Lees ook: Jonge vrouw in Agadir komt om bij maken selfie

Het slachtoffer, van wie de identiteit nog niet bekend is, werd later voor verdere behandeling overgebracht naar het Bangkok Chiang Mai Hospital. De vriend van het slachtoffer, die bij hem was tijdens het ongeval, is door de hulpdiensten opgevangen.

Lees ook: Meerdere doden bij val in de buurt van de Toubkal

Lokale autoriteiten zijn een onderzoek gestart om de exacte omstandigheden van dit tragische ongeval te bepalen. De politie dringt er bij toeristen op aan verantwoordelijk te zijn en geen onnodige risico’s te nemen bij het bezoeken van bezienswaardigheden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team