Zoeken

Achraf Hakimi heeft uitschakeling Marokko niet verwerkt

17 februari 2022 - 16:20 - Sport

©

Achraf Hakimi is nog niet hersteld van de uitschakeling van Marokko in de kwartfinales van de Afrika Cup 2022. Hij zei dit in een interview met de Spaanse krant Marca.

In het interview besprak Hakimi niet alleen zijn deelname aan de Afrika Cup 2022, maar ook zijn carrière bij Paris Saint-Germain. Betreffende de Afrika Cup, zei de Marokkaanse rechtsback dat hij ontgoocheld was dat Marokko werd uitgeschakeld op dit wedstrijdniveau. "Ik voel me verbitterd, vooral omdat we ons goed hebben voorbereid op de Afrika Cup. Ik was zeer enthousiast en gemotiveerd om de nationale ploeg te helpen goede resultaten te behalen in deze competitie. Maar het is echt zonde dat we werden uitgeschakeld. Ik ben bedroefd, maar ook gelukkig met het geleverde resultaat", vertelde hij aan het Spaans blad.

Lees ook: Tweede zoontje Hiba Abouk en Achraf Hakimi geboren

Achraf Hakimi scoorde twee doelpunten tijdens de Afrika Cup en zei verrast te zijn geweest door het niveau van de Comoren. Enkele spelers hebben tijdens deze Afrika Cup bewezen sleutelfiguren te zijn voor hun respectieve teams. "Het team van de Comoren heeft naam gemaakt tijdens deze competitie. Zij kwalificeerden zich voor het eerst in hun geschiedenis voor de achtste finale en speelden tegen Kameroen zonder hun doelman. Ik ontmoette hen in het hotel en feliciteerde hen met hun briljante prestatie. In deze Afrika Cup waren er ook revelaties zoals mijn teamgenoten Nayef Aguerd, Ryan Mmaee, een zeer goede spits, en de Ghanese linksback Kamaldeen Sulemana."

Wat de ervaring met Paris Saint-Germain betreft, zei de voormalige Inter Milan-speler dat hij zich er erg op zijn gemak voelt. "Het is net als thuis. Alle spelers hebben me verwelkomd. Ik voelde de genegenheid al voordat ik in Parijs aankwam. De coach vertrouwt me ook, dus dat motiveert me om het beste van mezelf te geven. Ik heb het geluk om naast grote spelers als Messi en Neymar te spelen. Zo kan ik elke dag nieuwe dingen leren."

Lees ook: Achraf Hakimi brengt hulde aan slachtoffers Olembé-stadion

Over de waardering die zijn teamgenoot en vriend Kylian Mbappé op sociale netwerken uitsprak tijdens zijn onvergetelijke vrije trap in de achtste finale tegen Malawi, zei de 23-jarige dat hij erg geëmotioneerd was. "Het gebaar van Mbappé gaf me een groot gevoel van voldoening. Omdat ik zie dat ik goede prestaties lever. Kylian is ook een spiegel waarin ik naar mezelf kan kijken."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team