Zoeken

Achraf Hakimi openlijk over vriendschap met Mbappé

11 maart 2022 - 20:20 - Sport

©

Nadat hij zes dagen afwezig was wegens een blessure, is Achraf Hakimi opnieuw aan het trainen. In een interview met de krant Le Parisien sprak de Marokkaanse speler over zijn leven bij Paris Saint-Germain, zijn vriendschappen met Kylian Mbappé en Lionel Messi en zijn nieuw leven in Parijs.

De supporters en fans van de speler vreesden dat hij woensdag afwezig zou zijn in de tweede ronde van de Champions League tegen Real Madrid, maar Achraf Hakimi kon zondag terugkeren naar de groepstrainingen. Daardoor verdwenen alle twijfels over zijn aanwezigheid tijdens de wedstrijd. Zijn prestatie tijdens het duel was echter teleurstellend. De Marokkaanse international kreeg veel kritiek na de 3-1 nederlaag van zijn club.

Lees ook: Kylian Mbappé leert Achraf Hakimi lesje

Achraf Hakimi sprak tijdens het interview ook over de opmerkelijke medeplichtigheid tussen hem en Kylian Mbappé. "We zijn twee jongemannen van 23 die dezelfde smaak hebben. We praten over muziek, videospelletjes, we gaan naar samen naar een restaurant of we brengen tijd door bij elkaar. We waarderen elkaar," vertelde hij aan het Franse dagblad.

De Atlas Leeuw blikte ook terug op een aantal momenten die hij met zijn vriend en teamgenoot deelde. Zo was er een moment tijdens een tussenstop bij een tankstation op de snelweg. "We moesten met het vliegtuig reizen, maar dat was niet mogelijk en we vertrokken uiteindelijk met de auto. In dat geval moet je af en toe stoppen voor benzine of je wil een cola, water of een snoepje. We hebben op dat moment zo hard gelachen op de snelweg. We zijn jong en genieten graag van het leven." Hakimi benadrukte dat hij geniet van elk moment dat hij met Mbappé deelt. "Hij is één van degenen die me het meest bijstaan, zelfs wanneer het wat moeilijker gaat."

Lees ook: Tweede zoontje Hiba Abouk en Achraf Hakimi geboren

Ook een andere vriend kwam tijdens het interview aan bod: Lionel Messi. Hij speelt op dezelfde positie als Hakimi. "We praten met name samen in het belang van het team, over wedstrijdsituaties, zodat ieder begrijpt hoe de ander speelt. We spelen pas zes maanden samen en het kost tijd om elkaar te begrijpen en elkaars kwaliteiten te ontdekken. Maar elke week gaan we vooruit en het vlot al beter dan in het begin".

Naast Kylian Mbappé en Lionel Messi zegt Achraf Hakimi dat hij onder de indruk is van de Italiaanse speler Marco Verratti. "Hier in Parijs heeft Marco Verratti me erg verrast. Hij is een topspeler die ik op televisie zag, maar om bij hem in de buurt te zijn is anders. Je ziet bepaalde zaken beter in", aldus Hakimi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team