Zoeken

Achraf Hakimi was 3ᵉ duurste transfer in 2021

16 januari 2022 - 11:40 - Sport

©

De wereldvoetbalbond FIFA heeft de ranglijst gepubliceerd van de duurste transfers die in 2021 werden gerealiseerd. De Marokkaanse international Achraf Hakimi staat op plaats 3 van het Global Transfer Report van de FIFA, dankzij zijn transfer afgelopen juli van Inter Milaan naar Paris Saint-Germain.

Achraf Hakimi heeft een vijfjarig contract getekend bij PSG voor een transferbedrag van 70 miljoen euro. De waarde van de Marokkaanse rechtsback ligt nu veel hoger dankzij zijn uitstekende prestaties bij de Franse club.

Lees ook: FIFA 22: Achraf Hakimi genomineerd voor TOTY award

De grootste transfer die vorig jaar gerealiseerd werd, is die van Romelu Lukaku. De Belg verhuisde vorige zomer voor 115 miljoen euro van Inter naar Chelsea.

Uit de gegevens van het Transfer Matching System blijkt dat er in 2021 in totaal 18.068 internationale transfers geregistreerd werden, een stijging van 5,1 procent in vergelijking met 2020. Maar het totale bedrag dat door deze transfers wordt gegenereerd, is voor het tweede jaar op rij gedaald. Volgens de FIFA bedroegen de totale uitgaven bijna 4,9 miljard dollar.

Lees ook: Nieuw record voor Achraf Hakimi

"Hoewel de clubs hun ploeg moesten vernieuwen, waren ze minder vaak bereid om transferbedragen te betalen, waardoor de totale transferuitgaven in 2021 het laagste niveau in vijf jaar bereikten", aldus de auteurs van het rapport.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team