Zoeken

Real Madrid blij met 30 miljoen euro voor Achraf Hakimi

30 juni 2021 - 19:00 - Sport

©

De Spaanse topclub Real Madrid is blij met de transfer van de Atlas Leeuw Achraf Hakimi van de Italiaanse club Inter Milaan naar Paris Saint Germain (PSG). De Spanjaarden krijgen vanwege een speciale clausule in het contract van Hakimi 30 miljoen euro van de Italiaanse club.

De Spaanse club zou er geen spijt van hebben dat ze de Marokkaanse rechtsback niet hebben teruggehaald naar Madrid. Volgens de website Defensa Central was een transfer van Hakimi naar Real Madrid voor de Spaanse club een logische keuze geweest omdat in het afgelopen seizoen de spelers voor de rechtsbackpositie zoals Carvajal, Odrizola en Lucas Vázquez, regelmatig geblesseerd zijn geweest. De Spanjaarden zijn blij dat ze alsnog geld overhouden aan de overgang van Hakimi, ook omdat de Marokkaan zelf had aangegeven dat hij een avontuur bij zijn voormalige Spaanse werkgever niet ziet zitten.

Lees ook: Emir van Qatar wil Achraf Hakimi inlijven

Van de totale transfersom van 60 miljoen euro die Inter van PSG zal ontvangen, gaat dus de helft naar de club waar Hakimi van 2017 tot 2020 onder contract stond.

De Spaanse club heeft laten doorschemeren de Marokkaanse international een zeer goede speler te vinden, maar dat het hem wel zou ontbreken aan inzet, toewijding aan het team en ambitie. "Kwaliteit is niet alles. Soms zijn er andere factoren om rekening mee te houden", aldus Real Madrid-functionarissen die Achraf Hakimi veel succes wensen bij zijn nieuwe club PSG.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team