Zoeken

Achraf Hakimi, beste rechtsback ter wereld

8 juli 2023 - 19:30 - Sport

©

De Marokkaanse international Achraf Hakimi is uitgeroepen tot beste rechtsback ter wereld in een recente peiling uitgevoerd door de Amerikaanse zender ESPN.

Dankzij de stemmen van experts en verschillende analyses deed Hakimi het beter dan voetbalsterren als Trippier van Newcastle en Kyle Walker van Manchester City. ESPN prijst zijn prestaties en stelt dat PSG Hakimi de kans heeft gegeven om te laten zien dat hij de beste is in zijn positie en de beste vleugelspeler ter wereld.

Lees ook: Achraf Hakimi: Manchester City te snel voor Real Madrid

Achraf Hakimi, 24 jaar oud, valt op door zijn indrukwekkende cijfers. In elk van de laatste vier seizoenen heeft hij tussen vier en zeven doelpunten gescoord en 31 tot 36 assists geleverd. Naast zijn offensieve prestaties merkt ESPN op dat ook Hakimi’s verdediging is verbeterd. Volgens de zender zal de Atlas Leeuw waarschijnlijk een centrale figuur blijven bij PSG.

Hakimi speelde voor diverse prestigieuze Europese clubs. Zijn bijdragen aan Real Madrid in de Champions League, en aan Inter Milan bij het winnen van de Serie A titel in Italië, zijn daar voorbeelden van. Bij PSG heeft hij bijgedragen aan de overwinning in de Ligue 1 en de Trophée des Champions in het seizoen 2021-22.

Lees ook: Moeder Mbappé en zaakwaarnemer Hakimi ruziën

In 2022 speelde Achraf Hakimi ook een sleutelrol in de uitzonderlijke prestaties van Marokko op het WK in Qatar, inclusief de beslissende penalty tegen Spanje in de achtste finales. Deze prestaties leverden hem een plaats op in het wereldelftal van het jaar 2022 van de IFFHS.

Bladna.nl