Zoeken

Achraf Hakimi biedt gedwongen excuses aan

2 oktober 2023 - 22:00 - Sport

©

De Marokkaanse rechtsback van PSG, Achraf Hakimi, en andere sleutelspelers van de Parijse club hebben hun spijt betuigd na beledigende liedjes te hebben gezongen. Dat gebeurde na hun overwinning op Olympique Marseille met 4-0.

"Marseille, ne** je moeder", zouden Achraf Hakimi, Ousmane Dembélé, Randal Kolo Muani en Layvin Kurzawa hebben gezongen om de overwinning van PSG op OM te vieren voor de Auteuil-tribune in het Parc des Princes op 24 september. Hun gedrag zorgde voor ophef. Woensdag heeft de LFP de vier spelers opgeroepen voor de volgende zitting van de Disciplinaire Commissie, die op donderdag 5 oktober zal plaatsvinden, één dag na de Champions League-wedstrijd tegen Newcastle.

Lees ook: Achraf Hakimi geschokt door krachtige KO van Doumbé (video)

Een week na het incident hebben Achraf Hakimi en zijn teamgenoten hun excuses aangeboden. "Een week geleden vierden we samen in het Parc des Princes onze prachtige overwinning in de Classique. Na de wedstrijd lieten we ons meeslepen door de euforie. We zijn ons goed bewust van de impact van onze acties en woorden op het publiek, vooral op de jongeren die dromen van een voetbalwedstrijd. We betreuren oprecht de woorden die we niet hadden moeten uitspreken en willen onze excuses aanbieden", schreven ze op sociale media, met de belofte dat ze in de toekomst "alles zullen doen om een voorbeeldige gedrag nog meer te respecteren."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team