Zoeken

AC Milan kan niet wachten om Hakim Ziyech te contracteren

3 december 2022 - 09:00 - Sport

©

AC Milan zit serieus in de race voor Hakim Ziyech. De club lijkt er alles aan te willen doen om de Marokkaanse international te contracteren. Ziyech zal Chelsea naar verwachting verlaten tijdens de komende winterstop.

De transfer van Hakim Ziyech naar AC Milan lijkt in een stroomversnelling te zitten. De Marokkaans-Nederlandse speler beantwoordt aan het profiel en het talent dat de club nodig heeft om haar prestaties te verbeteren, meldt Gazzetta dello Sport. Paolo Maldini and Ricky Massara, de sportieve directeurs van de Italiaanse club, zullen de komende dagen de onderhandelingen met de Marokkaanse middenvelder aanvangen. Gedacht wordt aan een huurdeal met een optie tot koop.

Lees ook: Hakim Ziyech sleutel tot overwinning Marokko op WK

Een belangrijk detail moet echter nog worden opgelost, want de financiën van AC Milan laten een grote investering in januari namelijk niet toe. De Italiaanse club heeft Hakim Ziyech al laten weten dat ze zijn jaarsalaris van zo’n zes miljoen euro netto niet kunnen betalen.

Lees ook: Marokko-België: Hakim Ziyech ’Man van de wedstrijd’

AC Milan hoopt nu op een grote financiële toegeving van de Marokkaanse international. Ziyech zou bereid zijn om zijn salaris te verlagen, om weer wekelijks te kunnen spelen. Maar het is ook de vraag hoeveel Chelsea gaat eisen om hem te laten gaan, aangezien de club in 2020 nog 40 miljoen euro betaalde voor zijn komst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team