Zoeken

Newcastle wil Hakim Ziyech contracteren

29 december 2022 - 20:00 - Sport

©

Hakim Ziyech presteerde opmerkelijk op het WK 2022 met Marokko en is zeer begeerd door Newcastle. De club wil de speler huren van Chelsea met een optie tot koop.

Ziyech bevestigde zijn leidersrol op het WK. De rechtervleugelspeler van Chelsea hielp de Atlas Leeuwen het vierde beste team van het toernooi te worden. Volgens sommige waarnemers werd de 29-jarige zelfs bestempeld als de beste vleugelspeler van het toernooi.

Lees ook: Chelsea weigert vertrek Hakim Ziyech

De Marokkaan is echter niet bepaald gelukkig bij Chelsea. Hij heeft sinds het begin van het seizoen amper speeltijd gekregen en heeft herhaaldelijk te kennen gegeven dat hij wil vertrekken. Zijn recente optredens met Marokko hebben hem ook in de schijnwerpers gezet. Als gevolg daarvan zijn verschillende grote clubs, waaronder Newcastle, geïnteresseerd om hem te contracteren, meldt CBS Sports.

Lees ook: Hakim Ziyech maakt salarisvoorwaarden bekend

De Magpies staan momenteel derde in de Premier League en willen zich versterken om zich een plaats in de Champions League te verzekeren. Team manager Eddie Howe is dan ook gebrand op de Marokkaan. Ziyech, die ook nog steeds in de belangstelling staat van zijn voormalige club Ajax Amsterdam, zou uitgeleend kunnen worden met een optie tot koop, zo wordt verder gezegd. De vraag is nu of Chelsea dit aanbod zal accepteren en, nog belangrijker, of Newcastle aan de salarisverwachtingen van Ziyech zal kunnen voldoen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team