Zoeken

Abu Dhabi wil geen Marokkanen meer in politie

5 januari 2020 - 18:20 - Wereld

©

De Verenigde Arabische Emiraten willen het aantal Marokkanen die in de politie werken doen dalen en hebben besloten om hen door Bengalen te vervangen.

Het besluit werd door de vice-premier van de VAE Mansour bin Zayed Al Nahyan genomen. Volgens een anonieme bron dicht bij de veiligheidsdiensten in Abu Dhabi beval de vice-premier een vermindering van het aantal Marokkanen in de politie, van 916 naar maximaal 600 man.

Middel East Monitor stelt dat het besluit een gevolg is van de gespannen betrekkingen tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Marokko. De twee landen zijn in een stil conflict verwikkeld omtrent het beheer van de crisis in Libië.

Marokko steunt de regering van nationale éénheid die door de Verenigde Naties wordt erkend en in Tripoli gevestigd is. De Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië, Egypte en Frankrijk hebben daarentegen hun steun geuit aan generaal Khalifa Haftar.

De betrekking verslechterden in 2019 nog meer na de uitzending in de VAE en Saoedi-Arabië van een weinig objectieve reportage over het conflict rond de Sahara. Koning Mohammed VI had toen kwaad gereageerd en de ambassadeurs van Marokko in Riyad en Abu Dhabi teruggeroepen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team