Zoeken

Abu Azaitar maakt comeback in UFC 294 tegen Sedriques Dumas (video)

21 oktober 2023 - 17:00 - Sport

©

De 37-jarige Marokkaanse MMA-kampioen Abu Azaitar maakt zich geen zorgen voor zijn gevecht van deze zaterdagavond tegen de Amerikaan Sedriques Dumas.

Meer dan twee jaar na zijn overwinning in de octagon bij UFC Fight Night 134, stapt Abu Azaitar weer in de ring om Sedriques Dumas uit te dagen tijdens UFC 294 in Abu Dhabi deze zaterdag. Het wordt het eerste gevecht van de Marokkaanse kampioen sinds maart 2021 en slechts het derde sinds juli 2018. Tijdens zijn eerste optreden in de octagon bij UFC Fight Night 134 vocht hij in 2018 tegen Vitor Miranda en behaalde zijn eerste overwinning. In maart 2021 werd degene die bekend staat als "Captain Morocco" verslagen door de Canadees Marc-André Barriault tijdens UFC 260.

Lees ook: Abu Azaitar, de terugkeer van "Captain Morocco" in de octagon

Tijdens de mediadag van UFC 294 besprak Azaitar zijn lange afwezigheid, meldt Cageside Press. "Zoals jullie weten, was de laatste keer dat ik in de Apex vocht, een van de moeilijkste periodes die we hebben meegemaakt met het coronavirus. Het was niet mijn beste voorbereiding, ik gebruik het niet graag als excuus, maar ik heb het gedaan, ik heb gevochten en ik heb een beetje getraind en ik had een moeilijk gevecht," verklaarde hij sereen.

Lees ook: Ottman Azaitar 26 keer getest op doping

"Daarna heb ik gerust en, zoals jullie weten, heeft het leven ups en downs, en het hele leven is een gevecht met jezelf en met alles, dus we hebben een goede voorbereiding gehad en we zijn blij hier te zijn en ons voor te bereiden op dit gevecht. Het feit dat ik al lang niet heb gevochten is niet belangrijk" vervolgde de Marokkaanse kampioen. Zijn tegenstander Sedriques Dumas, komt uit de Contender Series. Zijn laatste gevecht was in juni. Hij versloeg toen Cody Brundage.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team