Zoeken

UFC 294: mislukte comeback voor Abu Azaitar (video)

23 oktober 2023 - 13:00 - Sport

©

De Marokkaanse MMA-kampioen Abu Azaitar verloor zaterdag zijn middengewicht gevecht tegen de Amerikaan Sedriques Dumas, in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten.

Abu Azaitar maakte zijn comeback in de octagon, in de middengewicht categorie, meer dan twee jaar na zijn laatste gevecht. Hij probeerde Dumas uit te schakelen in de eerste ronde, met een lage trap en een serie stoten. Zijn tegenstander viel, maar stond onmiddellijk weer op en deelde enkele rake klappen aan Azaitar. De 37-jarige Marokkaan werd toen agressiever en nam de overhand in de tweede ronde. Azaitar reageerde met zware klappen, scoorde een knockdown en vervolgde met stoten op de grond. Een zeer strijdlustige Dumas wist echter weer op te staan voor het einde van de ronde.

Lees ook: Abu Azaitar maakt comeback in UFC 294 tegen Sedriques Dumas (video)

Aan het begin van de derde ronde was "Captain Morocco" minder aanvallend. Hij trok aan het haar van zijn tegenstander, een onsportieve actie die de scheidsrechter dwong het gevecht even te onderbreken. Dumas schudde Azaitar door elkaar met een jab en vervolgde met nog meer harde klappen. Azaitar probeerde in de laatste seconden in de aanval te gaan, maar kreeg een trap tegen het hoofd. De Amerikaan versloeg Azaitar op unanieme beslissing (29-28, 29-28, 29-28).

Lees ook: Abu Azaitar, de terugkeer van "Captain Morocco" in de octagon

Voor het gevecht was Azaitar’s record in de UFC 1-1, net als dat van zijn tegenstander Sedriques Dumas.

Bladna.nl