Zoeken

Abdelwahab Doukkali sleept ElGrandeToto voor rechter (video)

24 oktober 2022 - 16:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse zanger Abdelwahab Doukkali heeft rapper ElGrandeToto voor de rechter gedaagd wegens "openbare belediging en smaad", "lasterlijke aanklachten", "bedreigingen", maar ook wegens de aantasting van "eer en goede naam".

Er is opnieuw een klacht ingediend tegen rapper ElGrandeToto. De 81-jarige Doukkali beschuldigt hem van "het schenden van de privacy van anderen op sociale media" en van "het zonder toestemming publiek maken van informatie over geïdentificeerde of identificeerbare personen", met inbegrip van details over intellectuele eigendom die bij de Marokkaanse Copyright Office (BMDA) liggen.

Lees ook: Rapper ElGrandeToto mag Marokko niet verlaten

ElGrandeToto was in 2021 de meest beluisterde artiest in de MENA-regio op Spotify, maar is ook bekend vanwege zijn geëngageerde liedjes of opruiende uitspraken, die veel polemiek veroorzaken. Zijn recente uitspraak over het gebruik van cannabis in Marokko zijn daar een goed voorbeeld van.

Lees ook: ElGrandeToto verschijnt naakt op feestje, klacht ingediend

Ondanks zijn capriolen, die soms de openbare orde, gezondheid en veiligheid ondermijnen, lijkt de rapper uit Casablanca onaantastbaar. Hij geniet zelfs de steun van heel wat persoonlijkheden die "zijn duizelingwekkende populariteit onder jongeren" prijzen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team