Zoeken

Taïeb Fassi Fihri, nieuwe adviseur van Mohammed 6

3 januari 2012 - 10:17 - Marokko

©

Taïeb Fassi Fihri, vertrekkende minister van Buitenlandse Zaken en Samenwerking, werd maandag tot adviseur van koning Mohammed VI benoemd.

Zijn aanstelling, aangekondigd door het koninklijk kabinet, werd beslist omwille van "de ervaring die hij heeft opgedaan in zijn verschillende functies".

Taïeb Fassi Fihri, een tijd getipt om ambassadeur van Marokko in Frankrijk te worden, werd benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken in 2002. Zijn parcours bij de Buitenlandse zaken werd als middelmatig genoteerd met 6,5/10 in november 2011.

Het Sahara conflict, het vrijhandelsverdrag met de Verenigde Staten en de aansluiting van Marokko bij het VN-Veiligheidsraad op zondag 1 januari 2012, zijn allen dossiers dat werden beheerd door de minister. Maar Taïeb Fassi Fihri kende ook minder glorieuze momenten zoals het afbreken van de Marokkaanse betrekkingen met Iran in 2009.

Taïeb Fassi Fihri volgt dus zijn collega van de El Fassi regering op, Yassir Zenagui, in de selecte club van adviseurs benoemd in 2011.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team