Zoeken

Hammouchi ontmoet directeur FBI in Rabat

22 februari 2023 - 16:00 - Marokko

©

Tijdens een werkbezoek aan Marokko heeft de directeur van het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI), Christopher Asher Wray, dinsdag in Rabat gesprekken gevoerd met Abdellatif Hammouchi, hoofd van de nationale veiligheid en territoriale bewaking.

Deze nieuwe ontmoeting kadert in de bilaterale samenwerking tussen de Marokkaanse en Amerikaanse veiligheidsdiensten. Het doel is om deze samenwerking te versterken en te ontwikkelen om de regionale en internationale veiligheid en stabiliteit te verbeteren, meldt H24info.

Lees ook: Abdellatif Hammouchi ontmoet hoofd FBI in VS

Abdellatif Hammouchi reisde enkele maanden geleden zelf naar de Verenigde Staten waar hij gesprekken had met de directeur van de Amerikaanse inlichtingendiensten, de president van de centrale inlichtingendienst en de directeur van de FBI, aldus een verklaring van de Algemene Directie voor Territoriale Bewaking (DGST).

"Deze nieuwe ontmoeting was een gelegenheid voor beide partijen om de uitstekende bilaterale samenwerking te bespreken tussen de Nationale veiligheidsdienst (DGSN), de inlichtingendienst (DGST) en de Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI), en om de opkomende bedreigingen en veiligheidsuitdagingen met betrekking tot grensoverschrijdende criminaliteit te bespreken", aldus de verklaring.

Lees ook: Hammouchi ontvangt directrice Amerikaanse inlichtingendienst

Christopher Asher Wray werd in 1966 in New York geboren. Als advocaat en jurist is hij sinds augustus 2017 directeur van de FBI.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team