Zoeken

Abdelaziz Bouteflika, nieuwe beste vriend van Marokko?

20 april 2011 - 19:30 - Wereld

©

Algerijnse president Abdelaziz Bouteflika verklaarde zondag in Tlemcen dat er geen problemen bestaan tussen Marokko en Algerije. Een twijfelachtige verklaring als we weten dat het staatshoofd er was voor het bijwonen van het evenement "Tlemcen, hoofdstad van de islamitische cultuur", waaraan Marokko geweigerd heeft deel te nemen!

Abdelaziz Bouteflika heeft gezegd: "Er is geen enkel probleem tussen Marokko en Algerije" en eraan toegevoegd zonder humor dat "het probleem van de Westelijke Sahara een VN-probleem is. Marokko is een buur en broer. Er moet samengewerkt worden... en we moeten samenwerken."

Sinds het begin van de revoluties in de Maghreb landen, doen aanhoudende geruchten de ronde over een opwarming van de betrekkingen tussen Marokko en Algerije. A

Algerije, onvoorwaardelijke steun van het Polisario, en Marokko, zijn in open conflict over de Sahara sinds 1975. Het is ook wegens de aanwezigheid van de leden van het Polisario op het culturele evenement van Tlemcen, dat Marokko geweigerd heeft eraan deel te nemen.

Bladna.nl