Zoeken

Grens tussen Algerije en Marokko blijft gesloten

14 maart 2011 - 16:56 - Wereld

©

Mourad Medelci, Algerijnse minister van Buitenlandse Zaken, meldde vorige week dat de opening van de grens tussen zijn land en Marokko niet gepland was en dat Algerije ook niemand had aangewezen om dit te bespreken.

Westerse diplomatieke bronnen bevestigden onlangs echter dat de Algerijnse president Abdelaziz Bouteflika had besloten om de grenzen met Marokko te openen na bemiddeling van de Saoedische koning.

Medelci bevestigde wel dat de buurlanden overeengekomen waren de bilaterale samenwerking te versterken en dat ze binnenkort zouden samenzitten om deze samenwerking waar te maken.

De Marokkaanse minister van Energie, Amina Benkhadra was onlangs voor een werkbezoek in Algerije, waarbij een akkoord met Algerije werd gevonden voor de levering van aardgas aan Marokko. Beide landen bespreken ook een samenwerking voor een Maghrebijnse elektriciteitsmarkt.

Algerije verliest ongeveer 2,5 miljard dollar sinds de sluiting van de grenzen met Marokko. Deze grenzen zouden ook jaarlijks 2 punten groei kosten aan de Maghreb.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team