Zoeken

Opstanden in Algerije om de grenzen met Marokko te openen

10 maart 2011 - 08:11 - Wereld

©

Honderden Algerijnen verzamelden zondag in de buurt van de Marokkaans-Algerijnse grens, tegenover het centrum van Sidi Abed, deelgemeente van Sidi Boubker in de provincie Oujda, om de openstelling van de grenzen tussen de twee landen te vragen.

De demonstranten zwaaiden met Algerijnse en Marokkaanse vlaggen en portretten van koning Mohammed VI. Zij vroegen de openstelling van de grenzen tussen de twee buurlanden en dreigden ermee dat zij, in geval van weigering van de Algerijnse autoriteiten, de grens zouden oversteken naar Marokko, meldt de Algerijnse krant Al Khabar.

De Algerijnse autoriteiten, die nauw toezicht hielden op de demonstranten, zijn op geen enkel moment tussengekomen om deze te verspreiden.

Terwijl de geruchten de ronde doen over de naderende opening van de grenzen tussen Marokko en Algerije, zei Mourad Medelci, Algerijnse minister van Buitenlandse Zaken, dinsdag dat de kwestie niet op de agenda staat.

De Marokkaans-Algerijnse grenzen zijn gesloten sinds 1994, na de aanslagen van Atlas Asni in Marrakech. Reeds vorig jaar in juni, vernamen we in de Franse krant "Le Monde" dat de sluiting 2 punten groei kost per jaar in de Maghreb.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team