Zoeken

Wie is Youssef, de Marokkaanse kandidaat van "The Voice 2021"?

8 februari 2021 - 14:40 - Cultuur

©

De 26-jarige Marokkaanse Youssef Zaki kan zijn geluk niet op nadat hij is doorgedrongen tot de volgende ronde van de Franse editie van "The Voice 2021". Hij vertelt over zijn doelen en zijn dromen in een interview met het blad Télé Star.

"Ik ben van Marokkaanse afkomst en ik ben opgegroeid in Marokko, Italië en België", vertelt de jonge Marokkaan die zijn zangkunst lange tijd als straatmuzikant met de mensen heeft gedeeld. Door de uitbraak van het coronavirus kwam hier echter een einde aan. Mensen uit zijn omgeving spoorden hem aan om zeker niet te stoppen met zingen. Hoewel hij er zelf niet helemaal in geloofde, kwam hij zonder problemen door de audities van "The Voice" in België. In de eerste ronde van de talentenshow draaide er echter geen van de vier stoelen van de jury om. Wel werd hij aangespoord om aan zijn zangtechniek te blijven werken en niet op te geven.

Toen hij zijn familie liet weten dat hij een carrière als zanger wilde najagen, was vooral zijn moeder bezorgd over de toekomst van haar zoon. Na zijn teleurstellende ervaring in België, besloot hij zich aan te melden voor "The Voice" in Frankrijk. Het was zijn doel om te laten zien dat je naast een muzikant en een zanger ook een goed mens kan zijn.

Voor de eerste ronde van de Franse editie van de talentenshow had hij gekozen voor het nummer Fix you, een nummer met de boodschap dat je jezelf kunt repareren. Voor Youssef was het "ongelooflijk, indrukwekkend" dat na zijn optreden alle vier de jury-stoelen waren omgedraaid.

In de tweede ronde is hij ingedeeld in hetzelfde team als zijn beste vriendin Mentissa. De vriendschap blijft voor hem het belangrijkste, de concurrentie komt op de tweede plaats. Om zijn moeder te eren heeft Youssef een nummer voor haar geschreven in het Frans. "Mijn moeder weet het niet en het zal een totale verrassing voor haar zijn. Ik zing voor mijn moeder om alle vrouwen in de wereld te eren," vertelt de zanger.

Bladna.nl