Zoeken

Stichter beroemdste weeshuis in Marrakech overleden (video)

6 september 2022 - 15:40 - Marokko

©

Hansjörg Huber, Zwitserse zakenman en oprichter van het beroemde weeshuis "Dar Bouidar Atlas Kinder" in Marokko, is op zaterdag 3 september 2022 overleden.

Het overlijden van Hansjörg Huber werd bekendgemaakt via de officiële website van de organisatie Atlas Children, die in de buurt van Marrakech is gevestigd. "De vader van 200 kinderen en de vader van ons allemaal heeft ons gisteravond verlaten. Zijn zonen zullen doorgaan met de humanitaire missie die hen verbond met het dorp van de Atlas Kinderen".

Lees ook: Zwitser geeft helft fortuin aan straatkinderen in Marrakech

Hansjörg Huber was erin geslaagd het weeshuis van een klein dorp in de buurt van Tahannaout om te vormen tot een oase van rust. Hij wijdde zijn leven aan het welzijn van verlaten kinderen. Het weeshuis bestaat uit verschillende huizen, speelplaatsen en ook klaslokalen.

Lees ook: Samira Saïd doneert 80.000 dirham voor weeshuis

In de loop van zijn leven bracht Hansjörg Huber vreugde en kracht aan meer dan 150 kinderen en een veertigtal werknemers. In zijn leven heeft hij de belofte vervuld die hij zichzelf in zijn jeugd had opgelegd: er zijn voor hen die hulp nodig hebben.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team