Zoeken

Zwitser geeft helft fortuin aan straatkinderen in Marrakech

5 januari 2020 - 12:20 - Marokko

©

Een succesvolle Zwitserse zakenman heeft de helft van zijn fortuin, oftewel 2 miljoen euro, gedoneerd voor de opvang van een honderdtal straatkinderen in Tahannaout, nabij Marrakech.

"Ik ben Zwitser. Het enige wat ik nog heb van Zwitserland is het kruisje op mijn pet. Mijn hart is Marokkaans!", verklaarde Huppert.

Voor de zakenman is het een noodzaak om deze kinderen te redden en te begeleiden. "Het kostte me 2 miljoen euro, het is de helft van wat ik heb. Ik heb drie zonen en heb ze allemaal naar hier laten komen. Ik vertelde hen toen: ’Papa gaat de helft van jullie erfenis een andere betekenis geven.’ Ik heb hier met veel vreugde 2 miljoen uitgegeven.", aldus de zakenman.

Met het geld wil Huper een "oase van rust" bouwen voor straatkinderen. Hij hoopt op een bijdrage van andere weldoeners om zijn sociaal en humanitair project verder te ontwikkelen.

"In het koninkrijk werden bijna 10.000 kinderen verlaten door gestigmatiseerde moeders die vaak geen andere keuze hebben dan hun kind achter te laten. In de ogen van de bevolking is een vrouw die een kind heeft gebaard zonder getrouwd te zijn een prostituee. Het zit diep in de cultuur verankerd. (...) Ik heb mijn materiële goederen in Zwitserland gelaten en hier immateriële waarden gevonden. Het is prachtig. Het hart, het respect, de liefde, ... (...) Sinds ik deze kleine ’chwiyas’ uitdeel ben ik de gelukkigste man op aarde. Ik ben de vader van 100 kinderen.", concludeerde de gulle Zwitser.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team