Zoeken

99 zweepslagen voor Cristiano Ronaldo, Iran reageert

14 oktober 2023 - 18:00 - Sport

©

Berichten in de Iraanse media waarin wordt beweerd dat voetballer Cristiano Ronaldo door de Iraanse justitie is veroordeeld tot 99 zweepslagen wegens overspel, na een omhelzing en kus op de wang van een Iraanse artieste, zorgt voor ophef.

De ambassade van Iran in Madrid heeft gereageerd op deze beweringen. "We ontkennen ten stelligste enige veroordeling van een internationale atleet in Iran. We maken ons zorgen dat de verspreiding van dergelijke ongegronde informatie de aandacht kan afleiden van echte misdaden tegen de menselijkheid jegens het onderdrukte Palestijnse volk," stelt een verklaring van de ambassade, volgend op berichtgeving van Iraanse media waaronder Rouydad24 en Sharq Emroz.

Lees ook: Verzoening Marokkaanse meisje en Cristiano Ronaldo (video)

Volgens de Iraanse media hadden verschillende advocaten een klacht ingediend tegen Ronaldo omdat hij Fatemeh Hamami, een getrouwde schilderes met verlamming, die twee van haar schilderijen - gemaakt met haar voeten - aan hem had gegeven, in zijn armen had genomen en haar op de wang had gekust. Een dergelijk gedrag is verboden in Iran, waar wetten sterk worden beïnvloed door de sharia. Deze bronnen beweerden dat de Iraanse justitie Ronaldo tot 99 zweepslagen had veroordeeld.

Lees ook: Ronaldo in traditionele qamis in Riyad gespot (video)

De ambassade benadrukt dat Ronaldo’s bezoek aan Iran op 18 en 19 september, waar hij deelnam aan een officiële voetbalwedstrijd, zeer positief was ontvangen door zowel de lokale bevolking als de autoriteiten. "Zijn oprechte en humane ontmoeting met Fatemeh Hamami werd ook geprezen en bewonderd door het volk en de sportautoriteiten van het land," meldt de ambassade. Ronaldo’s club, Al-Nassr, speelde tegen Persepolis in de Aziatische Champions League op 19 september, waarbij de Saoedische club met 2-0 won.

Bladna.nl