Zoeken

WK U17 Marokko-Iran: twijfels over leeftijd Iraanse spelers

20 november 2023 - 17:00 - Sport

©

Het Marokkaans elftal onder 17 jaar speelt op dinsdag in de achtste finale van de U17 Wereldbeker tegen Iran. In aanloop naar deze wedstrijd is er controverse ontstaan over de leeftijd van de Iraanse spelers.

Gebruikers op sociale media uiten hun twijfels over de werkelijke leeftijd van de Iraanse spelers, die ouder lijken dan de aangegeven 17 jaar. Dit roept vragen op, ondanks dat de FIFA bevestigt dat alle spelers geboren zijn in 2006. Bijzondere aandacht gaat uit naar het volwassen uiterlijk van de Iraanse spelers, velen met een goed ontwikkelde baard, wat ongebruikelijk is voor 17-jarigen.

Lees ook: WK-U17: Marokko triomfeert en kwalificeert zich

Naast de baardgroei, is het ook de lengte van de Iraanse spelers die opvalt. De meerderheid van het team is langer dan 180 cm, met slechts vier spelers die onder deze lengte vallen. Deze fysieke kenmerken hebben geleid tot speculaties en discussies onder Marokkaanse internetgebruikers.

Lees ook: Marokkaanse U17 elftal verrast door nederlaag tegen Ecuador

De wedstrijd tussen Marokko en Iran zal plaatsvinden in het Gelora Bung Tomo-stadion in Surabaya, dinsdag om 13.00 uur GMT+1, volgens een verklaring van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF). Het Marokkaans U17 team eindigde als eerste in groep A met 6 punten (twee overwinningen en één nederlaag), terwijl Iran de derde plaats in groep C behaalde, eveneens met 6 punten (twee overwinningen en één nederlaag).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team