Zoeken

Coronavirus: Europa opent grenzen voor gevaccineerde toeristen

22 mei 2021 - 17:00 - Wereld

©

Toeristen van buiten de Europese Unie, onder wie Marokkanen, krijgen toegang tot de Europese landen als ze gevaccineerd zijn. Er is echter een lijst van vijf vaccins waarvan een vaccinatiebewijs geaccepteerd zal worden.

Alleen mensen die sinds vier dagen volledig gevaccineerd zijn met het coronavirus-vaccin van Moderna, Pfizer-BioNTech, Astrazeneca of Johnson & Johnson, mogen de Europese grenzen passeren. De 27 lidstaten mogen in ieder geval toeristen toelaten die zijn gevaccineerd met een vaccin dat is goedgekeurd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en zouden in noodgevallen uitzonderingen kunnen maken voor reizigers die zijn ingeënt met een ander vaccin zoals die van het Chinese Sinopharm.

Ondanks deze afspraak hebben de lidstaten afzonderlijk nog wel de mogelijkheid om alsnog een PCR-test te verlangen of quarantaine-regels in te voeren op het moment dat de epidemiologische situatie daar om vraagt. Op dit moment bestaat de lijst van landen wiens reizigers tot de Europese Unie worden toegelaten uit Australië, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Singapore, Zuid-Korea, Thailand en Israël. Het is de verwachting dat deze lijst in de toekomst nog langer zal worden.

Omdat de gezondheidssituatie in Marokko op dit moment stabiel is en er wordt gevaccineerd met vaccins die zijn goedgekeurd door de WHO, maakt het koninkrijk een goede kans om binnenkort aan de Europese lijst van veilige landen te worden toegevoegd. Op 20 mei stond de teller van Marokkanen die hun eerste vaccin hebben ontvangen op 7.267.431. In totaal zijn er 4.748.289 Marokkanen volledig gevaccineerd.

Spanje heeft laten weten dat het voor Marokkanen weer mogelijk wordt om een Schengenvisum te krijgen. De enige voorwaarde is dat de aanvrager in de afgelopen twee jaar al voor minstens zes maanden een Schengenvisum heeft gehad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team