Zoeken

Nieuwe inreisvoorwaarden voor Marokkanen die naar Turkije reizen

4 juli 2021 - 11:20 - Wereld

©

Rekeninghoudend met de coronapandemie, heeft Turkije de voorwaarden voor toegang tot zijn grondgebied met ingang van 1 juli geactualiseerd. Een door de autoriteiten afgegeven uitreisvergunning is vereist, ongeacht of men gevaccineerd is of niet. Marokkaanse onderdanen dienen zich bij de autoriteiten te informeren naar de nieuwe voorwaarden.

De Turkse ambassade in Rabat heeft op haar Facebookpagina de nieuwe voorwaarden bekendgemaakt voor Marokkanen die naar Turkije wensen te reizen. Een door de autoriteiten afgegeven uitreisvergunning is vereist, ongeacht of men gevaccineerd is of niet.

Lees ook: Mogen Marokkanen met een vaccinbewijs naar het buitenland?

Passagiers van 6 jaar en ouder, die vanuit Marokko Turkije binnenkomen, moeten ten minste één van de volgende documenten voorleggen alvorens op het vliegtuig te stappen:

• Vaccinatiebewijs afgegeven door de officiële autoriteiten van het betrokken land, waaruit blijkt dat de laatste vaccinatie ten minste 14 dagen voor het vertrek is toegediend, of;
• Een door de officiële autoriteiten van het betrokken land afgegeven document waaruit blijktdat de Covid-19-test een positief resultaat heeft opgeleverd in de laatste 6 maanden vanaf de 28e dag, of;
• Een negatief PCR-test van minder 72 uur, of;
• Een negatief antigeentest van minder dan 48 uur.

Voor Marokkanen vereist Turkije ook "een door de Marokkaanse autoriteiten afgegeven uitreisvergunning" en de indiening van een inreisformulier voor Turkije dat binnen 72 uur voor de vlucht wordt ingevuld op register.health.gov.tr, voordat zij aan boord van het vliegtuig gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team