Zoeken

Zware straffen voor moord op Saoediër in Casablanca

28 mei 2024 - 21:00 - Marokko

©

De rechtbank van Casablanca heeft vijf hotelbewakers veroordeeld tot lange gevangenisstraffen voor de moord op een Saoedische man.

De veiligheidsagenten kregen straffen van 20 en 15 jaar cel voor respectievelijk "medeplichtigheid aan mishandeling met de dood tot gevolg zonder intentie om te doden en gijzeling" en "medeplichtigheid aan opzettelijke mishandeling met de dood tot gevolg zonder intentie om te doden en medeplichtigheid aan gijzeling".

Lees ook: Saoediër sterft aan hartaanval na verlies in casino Tanger

Naast de gevangenisstraffen moeten de veiligheidsagenten ook een schadevergoeding betalen aan de nabestaanden van het slachtoffer. De weduwe van de man ontvangt 300.000 dirham, zijn moeder 150.000 dirham, en zijn drie minderjarige kinderen elk 100.000 dirham. Twee andere familieleden kregen ook elk 100.000 dirham toegekend.

De zaak speelde zich af in augustus 2022. De Saoedische man raakte toen in een woordenwisseling met een groep mensen in het hotel waar hij verbleef. De ruzie escaleerde en de man werd door de groep aangevallen, wat hem het leven kostte.

Lees ook: Saoediër dood aangetroffen in appartement in Safi

De ambassade van Saoedi-Arabië in Rabat nam na het overlijden van de man contact op met de Marokkaanse autoriteiten en regelde de repatriëring van zijn lichaam.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team