Zoeken

Zware straffen voor ’djinn-oplichters’ in Marokko

7 juli 2024 - 12:10 - Marokko

©

De rechtbank in Tinghir heeft donderdag vier personen veroordeeld tot zware gevangenisstraffen voor hun betrokkenheid bij een grootschalige oplichtingszaak, waarbij slachtoffers werden beloofd dat hun geld zou worden verdubbeld door een djinn genaamd "Hammou".

De hoofdverdachte kreeg een celstraf van drieënhalf jaar, haar man en broer kregen elk tweeënhalf jaar gevangenis, en een medeplichtige werd veroordeeld tot acht maanden cel. De verdachten kunnen in hoger beroep gaan tegen de uitspraak.

Lees ook: Tetouan: imam en bakker graven put van 50 meter op zoek naar schat

De zaak kwam aan het licht in maart van dit jaar en veroorzaakte veel ophef. De oplichters wisten meer dan zestig slachtoffers te maken door hen te laten geloven dat hun geld zou worden verdubbeld als ze het in een doos met de djinn "Hammou" zouden deponeren.

De Marokkaanse Gendarmerie startte een onderzoek naar de zaak, wat leidde tot de arrestatie van twee vrouwen die betrokken waren bij de oplichting.

Lees ook: België: Marokkaanse djinn-uitdrijver voor justitie

Een politiebron noemde de straffen "afschrikwekkend" en benadrukte dat de rechtbank dit soort criminelen, die misbruik maken van bijgeloof en illusies om mensen geld afhandig te maken, niet zal tolereren. De strenge straffen dienen als waarschuwing voor iedereen die van plan is om op frauduleuze wijze te profiteren van de kwetsbaarheid van anderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team