Zoeken

11-jarige wereld-Marokkaanse smeekt om hulp

21 juli 2020 - 15:50 - Gemeenschap

┬ę

Een Spaans Marokkaans meisje van 11 jaar dat al vier maanden in Marokko vastzit vanwege de coronavirus pandemie, heeft een brief geschreven waarin ze een wanhopige poging doet om naar Melilla terug te mogen keren.

Het kind heeft diabetes en wil terug naar huis om haar behandeling voor te zetten. Malak begrijpt niet waarom ze eerst de boot naar Frankrijk zou moeten nemen, om vervolgens helemaal terug naar het zuiden van Spanje te reizen en zo de boot naar Melilla te nemen.

Malak en haar gezin zitten in Nador vast. "Ik heb diabetes en heb insuline nodig. Bovendien heb ik afspraken voor vaccinaties, nier- en oogcontroles al gemist", legt ze in een handgeschreven brief uit.

Het meisje schrijft verder: "Er is insuline in Marokko, maar duur en niet van hetzelfde merk", en bovendien "andere effecten kan hebben". Dankzij de sociale zekerheidsstelsel kan Malak goedkoop insuline verkrijgen in de enclave, maar ook om de twee weken sensoren, zeven naalden per dag en strips. In Marokko is dat allemaal veel te duur voor haar familie dat zonder inkomen zit.

Het meisje hoopt op een "humanitaire gang", zodat ze via de landgrens naar huis kan terugkeren. "We hebben niet eens geld om te eten en ze vragen ons om naar Frankrijk te gaan en de covid-19-test te betalen. Ik wil terug naar mijn leven, thuis en met mijn vrienden. Ik woon al 11 jaar in Melilla en ben nooit meer dan een maand de stad uit geweest. Ik wil dat Spanje ons een oplossing biedt."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team