Zoeken

Wassila zit in Frankrijk vast, haar baby in Marokko

5 juli 2020 - 17:36 - Marokkanen in het buitenland

©

Wassila is al vier maanden gescheiden van haar dochtertje van 18 maanden. De jonge Marokkaanse woont in Frankrijk en begeeft zich gewoonlijk om de twee maanden naar Marokko om haar ouders te zien.

Begin maart was de jonge vrouw in Marokko toen ze voor een dringende reden naar Frankrijk moest terugkeren. Ze liet haar dochtertje Liliane bij haar ouders in Marokko en dacht enkele dagen later terug te komen.

Wassila werd echter verrast door de sluiting van de grenzen en het luchtruim door Marokko. Ze probeert sindsdien tevergeefs naar haar dochtertje te keren.

De jonge moeder probeerde ook de repatriëring van haar dochtertje te regelen, desnoods onder begeleiding van een stewardess, maar ook dat lukte niet.

Wassila heeft nu een vlucht geboekt naar Fez op 13 juli. Ze vreest echter dat haar vlucht wordt geannuleerd of dat Marokko besluit om de grenzen dicht te houden. "Ik zal alle analyses doen die ze willen, veertig tests, wat ze maar willen, maar laat me Marokko binnen.", aldus de wanhopige moeder.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team