Zoeken

Zorgen om veiligheid van Kauthar Bouchallikht

25 maart 2021 - 10:40 - Wereld

©

GroenLinks-politica Kauthar Bouchallikht behaalde genoeg voorkeursstemmen voor een zetel in de Nederlandse Tweede Kamer, maar de extreemrechtse organisatie Pegida wil demonstreren op de dag dat ze als Kamerlid zal worden geïnstalleerd.

Bouchallikht meldde vorige week zelf dat ze genoeg voorkeurstemmen behaalde voor een zetel in de Kamer: "We did it. Ondanks alles, dankzij alles. Met voorkeursstemmen de Tweede Kamer in, om van daaruit verder met jullie te werken aan onze samenleving. Voor gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid. Hoop boven haat", schreef ze op Twitter.

De Marokkaans-Nederlandse Bouchallikht raakte eerder in opspraak omdat ze betrokken was bij Femyso, een koepelorganisatie voor verschillende islamitische jongerenbewegingen in Europa. Volgens sommige deskundigen heeft Femyso banden met de omstreden Moslimbroerderschap. Bouchallikht meldde inmiddels meermaals dat ze niets te maken wil hebben met het gedachtegoed van de Moslimbroeders, maar rechts neemt hier geen genoegen mee.

De anti-islam groep Pegida kondigde een demonstratie aan op de dag dat Bouchallikht wordt geïnstalleerd als Kamerlid, met als leuze "Zeg nee tegen deze wolf in schaapskleren", schrijft Joop. Deze woorden lijken te komen uit een hoofdredactioneel commentaar van De Telegraaf, waarin Bouchallikht ook al een ’wolf in schaapskleren’ werd genoemd en beschuldigd werd van het houden van een geheime agenda.

GroenLinks-leider Jesse Klaver maakt zich zorgen over de veiligheid van Kauthar Bouchallikht. In een bericht op Facebook hekelt hij het klimaat "waarin democratisch gekozen volksvertegenwoordigers bij voorbaat verdacht worden gemaakt, waarin een jonge vrouw te horen krijgt dat ze maar een toontje lager moet zingen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team