Zoeken

Zonne-energie terreinwagen Stella Terra binnenkort in Marokko

4 oktober 2023 - 12:00 - Marokko

©

Stella Terra, een terreinwagen ontwikkeld door studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (Nederland) en volledig aangedreven door zonne-energie, zal binnenkort haar eerste langeafstandsreis naar Marokko maken.

Na tests in Nederland zal de terreinwagen Stella Terra in oktober haar eerste langeafstandsreis in Marokko ondernemen. Met de auto zal een afstand van meer dan 1000 km worden afgelegd, verschillende landschappen worden doorkruist om de reis te beëindigen in de Sahara, meldt Interesting Engineering, eraan toevoegend dat er tests zullen worden uitgevoerd onder verschillende omstandigheden.

Lees ook: NamX, revolutionaire waterstofauto ontwikkeld door Marokkaan

Ontwikkeld door studenten van de Technische Universiteit Eindhoven, die deel uitmaken van het Solar Team Eindhoven dat al andere zonne-auto’s voor weggebruik heeft gebouwd, kan Stella Terra snelheden tot 145 km/u bereiken. Deze eerste volledig op zonne-energie aangedreven terreinwagen weegt 1200 kg en heeft een autonomie van 630 km. De energie komt van PV-panelen op het dak.

Lees ook: Marokkaanse studenten ontwikkelen zonneauto

"Stella Terra moet de zware omstandigheden van het offroaden aankunnen, maar ook efficiënt en licht genoeg blijven om door de zon aangedreven te worden. Daarom hebben wij bijna alles van Stella Terra zelf moeten ontwerpen, van de ophanging tot de omvormers voor de zonnepanelen", zegt Wisse Bos, teammanager van het Solar Team Eindhoven. Volgens de experts ligt Stella Terra vijf tot tien jaar vooruit op de huidige markt van PV-aangedreven voertuigen. Het voertuig voldoet aan de verkeerswetgeving.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team