Zoeken

Creatieve clash: Algerije kopieert Marokkaanse munt

17 december 2023 - 14:00 - Marokko

©

De Algerijnse centrale bank heeft recent een nieuw ontwerp voor haar 10 dinar-munt geïntroduceerd, dat opvallend veel lijkt op de Marokkaanse 20 centimes-munt die in november door Bank Al-Maghrib in omloop werd gebracht.

De Marokkaanse munt toont drie windturbines en twee zonnepanelen, wat de inzet van het koninkrijk op het gebied van duurzame ontwikkeling en milieu benadrukt, evenals de leidende positie van Marokko in Noord-Afrika op het gebied van hernieuwbare energie en de tweede plaats in Afrika voor wind- en zonne-energie, schrijf H24info.

Lees ook: Marokkaans liedje "Mabrouk Alina" veroorzaakt controverse in Algerije

De nieuw Algerijnse munt van 10 dinars bevat een ontwerp dat vrijwel identiek is aan het Marokkaanse ontwerp, met eveneens drie windturbines en een reeks fotovoltaïsche panelen. Volgens het officiële account van Bank of Algeria, dat de uitgifte van de nieuwe munt op X op 13 december 2023 aankondigde, symboliseert dit ontwerp "het potentieel van Algerije op het gebied van hernieuwbare energie".

Lees ook: Marokko vecht voor erkenning kaftan na claimen Algerije

Deze gelijkenis heeft geleid tot reacties van Marokkaanse internetgebruikers die het gebrek aan creativiteit van de Algerijnse autoriteiten bekritiseren en hen beschuldigen van het herhaaldelijk kopiëren van Marokkaanse ontwerpen en ideeën.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team