Zoeken

Zomerhuwelijken in Marokko: vraag overstijgt aanbod, prijzen schieten omhoog

25 juli 2023 - 12:00 - Marokko

©

Zomerhuwelijken zijn erg in de smaak in Marokko. Feestzalen en cateraars profiteren van de situatie en verhoogden hun prijzen aanzienlijk in juli 2023. Volgens sectorprofessionals is deze stijging te wijten aan de grote vraag.

Een bruiloftsorganisator vertelde aan SNRTnews dat tijdens het zomerseizoen van 2022 de verhuurprijzen van feestzalen voor middelgrote bruiloften schommelden tussen de 60.000 en 80.000 dirham. In dezelfde periode dit jaar liggen de tarieven voor dezelfde categorie zalen tussen 80.000 en 100.000 dirham, een stijging van ongeveer 25% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Lees ook: Opmerkelijke cijfers over huwelijken in Marokko

De prijsstijging wordt direct gelinkt aan de groeiende vraag. Huwelijksprofessionals hebben een sterke toename van verzoeken voor zomerdata opgemerkt, wat druk uitoefent op de prijzen van feestzaalverhuur. Ook cateraarpakketten kennen een aanzienlijke prijsstijging, met huidige tarieven voor een evenement van 100 personen variërend tussen 37.000 en 50.000 dirham, tegenover maximaal 40.000 dirham in dezelfde periode vorig jaar.

Lees ook: Marokko: ravage van huwelijken met schuldbekentenis

Met de toenemende populariteit van zomerhuwelijken worden kwalitatieve feestlocaties ruim van tevoren geboekt. Daarom adviseert de bruiloftsorganisator aanstaande bruidsparen om zo vroeg mogelijk te beginnen met hun zoektocht naar een feestzaal. "Hoe vroeger ze boeken, hoe groter de kans om een locatie te vinden die aan hun verwachtingen en budget voldoet."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team