Zoeken

Ziyech weigert terugkeer in Marokkaans elftal

13 maart 2022 - 21:39 - Sport

©

Hakim Ziyech zal niet bij de Atlas Leeuwen terugkeren. De Marokkaanse international maakte dat zondag bekend op Instagram nadat Faouzi Lakjaa, baas van de Marokkaanse voetbalbond, in een interview eerder op de dag had bevestigd dat de middenvelder was opgeroepen voor de play-offs later deze maand.

"Ik hou van mijn land en voor het Marokkaans nationaal elftal spelen was een enorme eer voor me. Het is dus met veel droefheid dat ik moet aankondigen dat ik niet zal terugkeren bij Marokko, ook al heeft de voorzitter van de FRMF vandaag bevestigd dat ik in de preselectie was opgenomen.", aldus Ziyech in een bericht op zijn Instagram.

Lees ook: Ziyech en Mazraoui opgeroepen door Marokko

"Het spijt me dat ik mijn fans moet teleurstellen, het was geen gemakkelijke beslissing, maar ik heb helaas het gevoel dat ik geen andere keuze heb. Ik heb in de afgelopen 6 jaar alles gegeven voor het elftal en ik steun hen al heel mijn leven, maar het bestuur blijft valse informatie over mij en mijn toewijding aan mijn land vrijgeven. Hun acties hebben het voor mij onmogelijk gemaakt om deel te blijven uitmaken van he team.", vervolgt de middenvelder.

"Ik heb mijn preselectie op hetzelfde moment als iedereen vernomen, dus ik publiceer dit statement om er zeker van te zijn dat jullie de waarheid van mij horen. Dank aan al wie mij steunt. Ik wens het team het beste voor de toekomst. Mijn focus als voetballer is bij mijn club Chelsea FC.", concludeert Ziyech.

Lees ook: Berichten verzoening Ziyech en Halilhodzic zijn fake

Faouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, had zondagochtend in een interview laten weten dat Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui in de voorlopige selectie van 40 spelers voor de play-offs tegen de Democratische Republiek Congo waren opgenomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team