Zoeken

Guelmim krijgt vijf nieuwe universiteiten

15 maart 2021 - 19:40 - Marokko

©

De Marokkaanse regering plant de bouw van vijf nieuwe universiteiten in de regio Guelmim-Oued Noun voor een totale investering van ruim 160 miljoen dirham.

De nieuwe universiteiten zijn onderdeel van de samenwerkingsakkoorden van de raad en de Wilaya van Guelmim-Oued Noun en de regionale raden.

Afgevaardigde minister Driss Ouaouicha van Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek verklaarde tijdens een regionale coördinatievergadering over de uitvoering van kaderwet 51.17 met betrekking tot het onderwijs- en opleidingsstelsel, dat de bouw van de universiteiten zal bijdragen aan de menselijke ontwikkeling van de regio.

Volgens de bewindsman zullen in Guelmim de Nationale School voor Handel en Management en de Faculteit Economie en Management worden opgericht. De drie andere universiteiten worden in Sidi Ifni (Nationale School voor Toegepaste Wetenschappen), Assa-Zag (Multidisciplinaire faculteit) en El Ouatia in de provincie Tan-Tan (Hoge School voor Technologie), gebouwd.

Driss Ouaouicha benadrukte ook het belang van succesvolle partnerschappen voor de uitvoering van deze projecten in de komende drie jaar. Belangrijke punten zijn de integratie op de arbeidsmarkt van gediplomeerden uit de regio en de voortdurende opleiding van personeel, alsook de diversificatie en verrijking van het onderwijsaanbod.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team