Zoeken

Zeldzame roofvogel vindt thuis in nationaal park Al Hoceima

18 augustus 2023 - 23:00 - Marokko

©

Een van de zeldzaamste roofvogels ter wereld, de visarend, heeft een veilig thuis gevonden in het nationale park van Al Hoceima. Deze bijzondere vogel is ook terug te vinden in het natuurpark van Cap Corse.

De visarend, een dagroofvogel, jaagt voornamelijk op vis nabij het wateroppervlak en is vooral te vinden bij heldere, visrijke en onvervuilde wateren. De roofvogel is ook aanwezig langs de rotsachtige kustlijn, zoals die van Bakioua in de provincie Al Hoceima. De visarend speelt een cruciale rol in het behoud van de mariene biodiversiteit en draagt bij aan een gezond visbestand in het park.

Lees ook: Valken ingezet tegen duiven bij Hassan II moskee

Houcine Nibani, voorzitter van de vereniging AGIR, benadrukt dat het park speciaal is opgericht om deze bedreigde roofvogelsoort, die op de rode lijst van de Internationale Unie voor Natuurbehoud staat, te beschermen. Nibani stelt dat het mannetje fel zijn nest en omgeving verdedigt, met name in de uitgestrekte kliffen van Bakioua. Deze nesten, gemaakt van stengels en droge planten, zijn indrukwekkend en bevinden zich nabij de zee.

Lees ook: Saoedische prins met 80 valken op vlucht naar Marokko?

Initiatieven om deze vogel te beschermen omvatten het labelen van jonge visarenden sinds 2012 om hun ontwikkeling en routes te volgen. Dit is een essentiële stap in het behoud van zeldzame roofvogels. Het Middellandse Zeegebied herbergt tal van zeldzame roofvogelsoorten, en het nationale park van Al Hoceima streeft ernaar deze vogels te beschermen en een gunstige omgeving te bieden voor hun voortplanting en groei.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team